Friese Jeugdzorg Online organiseert gratis kenniswebinars voor gebruikers FJO

'Hulpverlenen via videocontact’

Friese Jeugdzorg Online organiseert op donderdag 14 Mei (9:30- 11:00) en op dinsdag 19 Mei (15:00-16:30) het webinar ‘Hulpverlenen via videobellen’ voor professionals die via beeldbellen hulpverlening of begeleiding (willen) bieden aan cliënten/ gezinnen.

Het programma bestaat uit twee gedeeltes:

  1. Methodisch hulpverlenen via videocontact.
  2. Technische werking van het videobellen binnen FJO.

Methodisch hulpverlenen via beeldcontact

Steeds meer hulpverleners kiezen voor cliëntcontact via videobellen. Wil jij verstandig aan de slag? Volg dan dit gratis webinar. In dit webinar krijg je praktische tips, ervaar je wat de impact van beeldbellen is op de werkrelatie en leer je de vaardigheden om methodisch te werken.  EHealth specialist en psycholoog Myriam Limper van ‘Zorgbewegers’ is de host.

Technische werking van het videobellen binnen FJO.

Binnen het platform FJO wordt gebruikgemaakt van zorg-specifieke beeldzorgsoftware van Jouw Omgeving. Afgelopen weken hebben we veel vragen gekregen van gebruikers over de technische werking van de applicatie. Tijdens het webinar vertellen specialisten hoe deze software het beste tot zijn recht komt. Daarnaast wordt uitgelegd wat je kunt doen bij storingen of technische problemen.

Aanmelden

Aanmelden kan vanaf woensdag 6 mei via de nieuwe functie ‘Kennisbank’ binnen het platform FJO. Kennisbank vind je in je menu linksboven.

Kennisbank biedt een scala aan informatie in de vorm van video’s, documenten, onderzoeksverslagen en artikelen rondom online hulpverlenen die jou als hulpverlener kan ondersteunen. Je vindt er naast video’s van eerdere webinars en kennissessies ook de mogelijkheid je in te schrijven voor aankomende evenementen.

Voor dit webinar kunnen zich maximaal 50 personen aanmelden per sessie. Deelname voor gebruikers van het platform FJO is gratis.